Osteopaat logo
Banner
Hoe ziet een behandeling eruit?

Een acupunctuurbehandeling is voor iedereen verschillend en wordt ‘op maat van de patiënt’ uitgewerkt, daarom vindt tijdens de eerste behandeling een uitgebreid vraaggesprek plaats. Er kunnen verschillende technieken gebruikt worden:

Lichaamsacupunctuur

Bij lichaamsacupunctuur brengt de acupuncturist fijne, steriele wegwerpnaalden in ter hoogte van de acupunctuurpunten. Het doel is de energiedoorstroming in het lichaam te herstellen. Elk acupunctuur- punt heeft een eigen functie en ook de combinatie van welbepaalde punten heeft een specifiek effect.

Elektroacupunctuur

Dit is het stimuleren van de acupunctuurnaalden met een zwakke elektrische stroom. De elektrische stimulatie verhoogt het effect van acupunctuur en wordt vooral bij pijnklachten gebruikt.

Cupping

Deze behandelingstechniek bestaat uit het creëren van een vacuüm op de huid met behulp van glazen bollen. Deze techniek is zeer doeltreffend om de doorbloeding te verbeteren bij o.a. rug-, nek-, en schouderklachten.

Moxa

Moxatherapie is het branden van een gedroogd kruid (bijvoetkruid) dat in de vorm van een staafje is gerold en gebruikt wordt om de naald of een acupunctuur -punt te verwarmen. Aangezien de geur van moxa nogal sterk is, gebruikt men in de moderne acupunctuur vaak de moxalamp, die eveneens die diepe warmte genereert.